Power Invest Kft


Telephely:
1205 Budapest
Asztalos Sándor 10/B
Adószám: 12122671-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-103461
Email: info@powersolar.hu
Telefon: 06-1-706-9207
Mobil: 06-70-367-6885


Legnépszerűbb termékeink

  • A termékek árai tartalmazzák a felmérés és szerelés díját is.
  • Pontos árajánlatot kaphat kalkulátorunk használatával.

Hogyan válasszunk árnyékolót

Hogyan válasszunk árnyékolót ???
Adunk egy kis segítséget ehhez a kérdéshez. Az emberek többsége nem jó irányból közelíti meg ezt a kérdést. Ne azt vizsgáljuk meg először, hogy melyik menyibe kerül, vagy hogy milyen van a barátomnak, ismerősömnek, szomszédnak, hanem alakítsuk ki saját igényünket, majd keressünk egy terméket, ami ennek megfelel. Vannak bizonyos szempontok, amik fontosabbak és lesznek kevésbé fontosak. Így tudjuk majd lépésről lépésre eljutni a kívánt termékhez.
Kívül, vagy belül legyen az árnyékoló?
Hő védelem szempontjából, a külső árnyékolók sokkal hatékonyabbak, mint a belsők. Belátás ellen mindkettő jól véd. Biztonsági szempontból csak a külső árnyékoló (Redőny), ami szóba jöhet. Ezek közül is a legbiztonságosabb az alumínium redőny, motoros kezeléssel.
Teljes sötétséget is szeretnénk, vagy elég nekünk a részleges sötétítés?
reluxa például egy olyan sötétítő eszköz, amivel a legjobb esetben is csak részleges sötétítés érhető el. A Roletták és a szalagfüggönyök anyaga (fényzáró, fényáteresztő) fogja ezt a kérdést meghatározni. A redőnynél nem kell sokat gondolkodni mert a redőnnyel teljes sötétség érhető el.
A hővédelem, és energiatakarékosság kérdése !
Itt rögtön meg kell különböztetni a nyári, és a téli időszakot. Nyáron a meleg ellen egy belső árnyékoló is jó hatékonysággal működhet, mivel a nap nem tud besütni a lakásba. Így nem vagy sokkal kevésbé melegszik az fel. Télen viszont, a hideg ellen kell védekezni. Ez jóval nehezebb feladat, itt a belső árnyékolók hatékonysága jóval kisebb, mint a külsőké. Egy kívülre gondosan, és szakszerűen fölszerelt redőny, még az ablaküveg előtt megfogja a hideget, így az már nem fog lehűlni, és átvezetni hideget a lakásba.
A kiegészítők ellenőrzése! Mert így olcsóbb lehet...
Fontos dolog, hogy a redőnyöknél opcionálisan választható a beépített szúnyogháló, ami olcsóbb megoldást kínál mint amikor a redőnyön kívülre, utólag szerelünk föl egy szúnyoghálót. A redőnybe épített szúnyogháló teljesen megegyezik a rolós szúnyogháló-val. Létezik a szúnyogháló-ból még fix keretes szúnyogháló, zsanéros szúnyogháló ajtó, rolós szúnyogháló erkélyajtóra, pliszé rendszerű szúnyogháló, és tolópályás szúnyogháló is, de ezek nem építhetők be a redőnyökbe.
Az "ÁR" !!!
Ez egy fontos kérdés, Nagyon fontos. Sajnos ezt sem jó irányból közelítik meg általában.Egy jól megválasztott árnyékoló nem kiadás, hanem befektetés! Így az idő nekünk dolgozik, és ahogy telik, az árnyékoló nemcsak visszahozza az árát, hanem megtakarítást, ma hangzatos szóval rezsicsökkentést érhetünk el vele. Leírok egy példát arra, hogyan tudunk spórolni egy kis odafigyeléssel.
Külső tokos alumínium redőny 150x150-es méretben 41.400 Ft, ehhez rendelünk egy hónap múlva szúnyoghálót, mert bejönnek a bogarak. Legyen egy rolós szúnyogháló 26.500 Ft. Ha az elején rendeltünk volna egy szúnyoghálós alumínium redőnyt, akkor 52.800 Ft-ot fizettünk volna. Az első esetben ez 67.900 Ft. Így lehet spórolni 15.100 Ft-ot egy darab redőnyön, csupán azzal hogy szúnyoghálóval szerelve kértük és nem utólag rendeltünk hozzá szúnyoghálót.